Akció

Kontinensek

Termék kereső

Kiadók


E-mail
Térképek arrow Románia arrow Turisztikai régiók Romániából arrow Túratérképek arrow Az erdélyi Szigethegység (Dimap - Erfatur 1 : 200.000)
Ausztria turista- és autótérképeBalánbánya településtérképe - Carto Service
Az erdélyi Szigethegység (Dimap - Erfatur 1 : 200.000)
Teljes méretű kép megtekintése

Ár: 25.00 RON
 

Várható leszállítási határidő: 48h.gif

Az erdélyi Szigethegység (Dimap - Erfatur 1 : 200.000)

( Dimap )

Az erdélyi Szigethegység térképe. Részletes autó- és turistatérkép, tartalmazza a turistaösvények és sziklamászó útvonalak leírását valamint a nagyobb városok (mint Kolozsvár, Nagyvárad) részletes térképeit. Nyelv: román, magyar, angol.

Méretarány 1:200.000

Méret: 130 x 235 mm

Gyártó: Dimap.

Az Erdélyi-szigethegység (Munții Apuseni), amely a Maros völgyétől a Máramarosi havasokig terjed, igen változatos felépítésű. Hegyei közül természeti szépség tekintetében leginkább figyelemre méltóak a nyugati részen található mészkőtakarós hegyek, a Bihar-hegység (Munții Bihorului), a Béli-hegység (Munții Codru Moma) és a Királyerdő (Pădurea Craiului). Tőlük keletre a kristályos anyagú Gyalui-havasok (Munții Gilăului) széles, fennsíkszerű hegytetői következnek, délkeletre pedig az Erdélyi-érchegység (Munții Metaliferi) húzódik, északi végén a híres mészkőszurdokokkal. A Sebes-Köröstől északra a hegység a Szilágysági dombvidék sziget-hegyeiben folytatódik egészen a Nagybányai-medencét lezáró Gutinig (Munții Gutâiului) és Ciblesig (Munții Țibleșului).

Forrás: http://www.erdelyiturak.ro

 

Kategória paraméterek: Térkép
Lépték 1 : 200.000